El mes d’octubre de cada any sol ser un mes carregat de dates importants: la setmana mundial de la lactància materna, el dia mundial del dol gestacional i perinatal, el dia mundial de la salut mental, etc.
Nosaltres, a l’associació, aquest any hem decidit centrar els nostres esforços en la maternitat i la lactància en dol. Així doncs, el dia 16 d’octubre organitzem un esdeveniment que estem elaborant amb molta dedicació i especial implicació de totes les famílies que formen LactaMater.
Un acte que pretenem serveixi per visibilitzar la maternitat i la lactància en dol en totes les seves formes.
És un fet que les dones que formen part de la nostra Tribu, si viuen una pèrdua, marxen. Obrim els ulls al fet que no estem donant espai propi dins la nostra associació a aquestes mares i busquem solucions.
Presentació del llibre «Madres también, alimento para el alma».
El dia 16 d’octubre farem la presentació a la Biblioteca de Viladecans d’un llibre fet amb molt d’amor per l’Olaya Rubio. La Sra. Olga Reyes, Regidora de Joventut, Igualtat i LGTBi presentarà l’acte.
El llibre «Madres también, alimento para el alma» és un recull de testimonis de famílies que han viscut una pèrdua en un moment en el que la societat dona l’esquena a la mort.
Un tabú, el de la mort perinatal i gestacional, que nega el dol, silencia la tristesa i abandona a les famílies deixant-los sense espai propi.
En aquesta pàgina web podreu trobar més informació sobre el llibre i la seva autora: https://www.movimientoruben.es/ tot i que esperem que vingueu a veure-la en persona el dia de la presentació.
Taula rodona: «La maternitat i la lactància en dol, reptes i iniciatives»
Després de la presentació del llibre, l’Olaya Rubio també participarà en una taula rodona on s’exposaran testimonis de primera mà i iniciatives al voltant de la maternitat i la lactància en dol.
L’Olaya ens parlarà del seu projecte personal «Donantes con estrella» i la seva tasca com a activista en pro del dret d’elecció de les mares amb les seves lactàncies quan es produeix una pèrdua.
Podreu escoltar a l’Ana Romera, testimoni directe que participà amb la seva història i la de la seva filla, la Mariona, en el llibre de l’Olaya.
També coneixereu a l’Ares Alma, testimoni directe i impulsora del «Proyecto Gea», un projecte que busca facilitar tatuatges a preus reduits a famílies que han viscut una pèrdua, com a forma d’acompanyar el trànsit pel dol per la mort d’un fill.
I per últim, a la nostra companya a la Junta de LactaMater, la Laia Pinilla, testimoni directe i impulsora del primer grup de suport a la maternitat i la lactància en dol que posem en marxa a l’associació.
Homenatge als nadons que han marxat massa d’hora
Com a punt final per aquesta intensa i emotiva jornada, volem rendir un petit homenatge a tots els fills i filles que ja no hi són amb nosaltres, però que estan als nostres cors.
Per recordar-les a totes i cadascuna d’aquestes criatures, elaborarem un video amb les fotos, els noms i els textos curts que ens volgueu enviar a traves d’aquest formulari.
Amb aquests petits bocinets de la vostra intimitat volem demanar-vos que ens acompanyeu en la tasca de visibilitzar una maternitat que necessita un espai propi i protegit.
Agraïm de tot cor la vostra col·laboració i us animem a que ens acompanyeu el dia 16 en aquesta jornada tant especial.
2 comentarios en “Maternitat i lactància en dol”