Grup de Suport a la maternitat en dol

Octubre. Fa gairebé un mes que hem engegat el curs, ha arribat la tardor -encara que no ho ha fet el fred- i s’acosta una data significativa. L’octubre és el mes de la visibilització del dol gestacional i perinatal. Tanmateix, a Lactamater, el tenim molt present sempre.

Com a associació de suport a la maternitat i la criança, el contacte amb mares és constant i, els casos de mort gestacional i perinatal són més freqüents del que pot semblar. És inevitable que les famílies de Lactamater tinguem un pensament per als nadons estrella de mares que han estat a la Tribu. Per nosaltres, no és ni ha de ser un dol silenciat.

L’estiu passat, havíem previst un acte de presentació del llibre d’Olaya Rubio Madres también Alimento para el alma. Les restriccions a causa de la COVID, encara present, i l’imminent final de curs i període estiuenc van fer-nos replantejar l’organització de l’esdeveniment. Però tot tenia un sentit: el 15 d’octubre és el Dia Internacional per la visibilització del dol gestacional i perinatal. Les dates encaixaven, l’espai, la situació en relació amb la pandèmia… posposar l’acte era fer-lo créixer.

I, enmig de les converses referents a la planificació de la presentació de llibre, va aparèixer l’interrogant: oferim grup de suport a maternitat en dol?

Doncs sí, el dia 16 d’octubre, presentarem també el Grup de suport a la maternitat en dol. Es tracta d’oferir un entorn segur, de confiança i ajuda mútua entre mares que han viscut la pèrdua d’un fill durant el període gestacional o perinatal i tinguin la necessitat o vulguin compartir-ho.

El teu dol serà reconegut sigui quina sigui la setmana en la qual et trobaves; tant si va ser espontani com si va ser una decisió difícil (alhora que acte d’amor infinit); tant si el vau poder acompanyar fins al final com si no vau poder fer-ho. Tant si ha arribat un nadó arc de Sant Martí com si no ha arribat o no arribarà. No hi ha més condicionants que l’escolta i el respecte pel vostre sentir i pels vostres nadons estrella.

Qualsevol informació o conversa que es tracti en el grup és totalment confidencial i les persones que hi assisteixen assumeixen, a més, el compromís de mantenir un ambient de respecte i prudència en la relació amb les altres assistents al grup.

Per participar-hi i construir conjuntament aquest espai d’acompanyament i de cura, hem creat un canal/grup de Telegram privat. Per accedir-hi, només cal que ompliu aquest formulari. Us farem arribar l’enllaç tan aviat com es pugui, un cop rebudes les vostres dades.

2 comentarios en “Grup de Suport a la maternitat en dol

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close