Sobre nosaltres

Què som

L’Associació LactaMater és una associació de suport, acompanyament, formació i informació a famílies, en especial les mares, i de formació, informació i suport a professionals. La nostra visió de la família és àmplia i contempla totes les variacions possibles tenint en compte sexe, gènere, capacitat i orientació sexual. Entenem la «família» com aquell conjunt de persones que tenen un projecte de vida en comú i s’ajuden mútuament per a mantenir-lo. Entenem “professionals” de manera àmplia: com aquells professionals que de manera directa o indirecta treballin amb famílies, per exemple, professionals de la salut o de l’educació.

Quin és el nostre origen

El nostre origen és el moviment social d’associacions de suport a la lactància, però no ens identifiquem plenament amb aquest moviment. Entenem que hem de donar un pas endavant i ampliar la mirada. Som lactivistes, però donem suport a la maternitat i la lactància (sense cognoms). Sabem que l’alimentació natural i més adequada d’un bebè és la lactància materna, però també sabem que partim d’una situació social d’absoluta despreocupació pels drets de l’infant i de la mare. La nostra realitat ve marcada per una manca de formació generalitzada en lactància materna que afavoreix que la majoria de bebes siguin alletats amb fórmula.

Volem donar suport a tota la família, en especial a les mares. Això inclou avis, àvies, pares, germans, família propera,… Tots som responsables i estem obligats a donar suport a la mare per que el que volem és que la infància creixi de manera segura per tal que quan siguin adults esdevinguin persones plenes i amb una base segura.

D’aquesta manera, volem arribar als professionals que han d’atendre les families. Crear ponts de comunicació i xarxes de treball comunitari.

I no només en la primera infància, sinó com un objectiu a seguir al llarg de tota la vida.

La nostra tasca serà

  1. Acompanyar a les famílies, en especial a les mares, en les seves lactàncies (artificial o materna) i criances
  2. Promoure la lactància materna
  3. Promoure la nutrició saludable
  4. Promoure la criança respectuosa
  5. Promoure el respecte pels Drets Humans, en especial, pel que fa a la no discriminació per raó de sexe i a la igualtat formal i material entre homes i dones.
  6. Promoure la salut mental i física, en especial, pel que fa als drets del bebè i de la mare.
  7. Promoure el respecte per la diversitat i la inclusió, en totes les seves formes.
  8. Oferir informació, formació i suport sobre la lactància i la criança dels infants des del rigor de l’evidencia científica a famílies i agents implicats en l’atenció a les mateixes: professionals de la salut, de l’educació, agents d’oci local, etc.

Objectius

  • la creació d’una xarxa social de suport entre famílies.
  • La formació i la transmissió de coneixement que apoderi a les famílies respectant l’evidencia científica i la perspectiva de drets
  • El trencament de mites i prejudicis que condueixen a discriminacions per part de families i professionals.
  • La reivindicació del paper del suport social i de la família en la criança dels infants
  • La reclamació de la obligació per part de tots els poders públics de la protecció de la maternitat i la infància.

Principis i valors

  1. Feminisme
  2. Lactivisme
  3. Nutrició saludable
  4. Salut Mental i física.
  5. Perspectiva de Drets
  6. Diversitat i inclusió
  7. Evidència científica i veracitat.

Una mica d’història

LactaMater va nèixer com un projecte privat d’atenció a les dones en relació a la nutrició i la lactància de la mà de la Vanessa Trillo i la Silvia Ramirez. El projecte aviat es va quedar curt perquè hi havia moltes coses que com a entitat privada no podíem fer i volíem arribar als ajuntaments, als ambulatoris i oferir informació i formació veraç i contrastada a professionals i famílies.

El 8 de novembre de 2018 la Laia Pinilla es va unir al projecte i LactaMater va renèixer com associació.

Actualment, la Junta de LactaMater la formen la Noelia Morales, la Laia Pinilla i la Silvia Ramirez, donat que la Vanessa Trillo va sortir de l’associació un any després.

Comença el viatge. Si t’interessa saber què fem navega per les diferents opcions de la web.

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close