Grup de suport a la criança diversa

Seguim avui presentant el grup de suport a la criança diversa.

Aquest grup va nèixer com a prova pilot la temporada 2019-2020. Vam iniciar la primera reunió al mes d’octubre i vam tenir l’oportunitat de fer-ne només quatre reunions presencials. La Covid19 va arribar per deixar-nos amb les portes dels espais públics tancades.

La resposta del petit grup de mares que es va formar va ser molt positiva, però realment no hem tingut veritable ocasió de poder valorar aquest espai tal i com ho teníem plantejat.

A hores d’ara no ens plantejem res més que continuar. Per tant, tornem a obrir portes, aquest cop virtuals, del grup de criança diversa.

I què és aquest grup exactament? Doncs un grup per compartir l’experiència d’una criança diversa, la que transcorre rodejada de paraules com diagnòstic, discapacitat, necessitats educatives especials, teràpies, suports a l’autonomia, visites hospitalàries, malaties, etc.

Es tracta d’un grup obert als adults a càrrec d’un infant amb un diagnòstic, malaltia o discapacitat. Ser pare, mare o tutor d’un infant amb discapacitat suposa reptes i desafiaments que fan que sovint tinguis el sentiment d’estar en un camí paral·lel al de la resta. Per desgràcia, moltes vegades és així, és el doloròs camí de la discriminació.

Les necessitats de suport que tenen aquestes famílies i els seus fills i filles venen incrementades per la manca d’acceptació de la diversitat per part del món que ens envolta.

Per donar cabuda a l’acompanyament emocional d’aquestes famílies, hem creat aquest grup que està conduït per la mare d’un adolescent amb autisme.

El grup funciona com els altres grups de suport que tenim a LactaMater. En una primera part, es dona la paraula a cada una de les persones assistents per presentar-se i compartir en el grup les situacions viscudes, els dubtes, o preocupacions.

Al final de la sessió es poden plantejar discussions o debats sobre temes interessants i relacionats amb la criança diversa de les nostres criatures.

El grup de suport pretén ser acompanyament en la tasca solitària de la criança. Un espai per compartir i aprendre de forma conjunta. El grup té per objectiu esdevenir un espai confidencial, segur i de cura entre els membres que hi participen.

Les reunions es faran un divendres al mes en horari de 17 a 18:30. Per accedir a les reunions s’ha d’omplir un questionari la primera vegada que s’hi assisteix. Aquest formulari el trobareu a l’espai Activitats i Serveis i podeu consultar l’agenda per saber les dates exactes de les reunions.

Per qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través de correu electrònic a lactamater@gmail.com o a través del formulari de contacte.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close