Grup de suport a la maternitat

En aquesta entrada us parlem del grup de suport a la maternitat. Es tracta d’un grup obert, conduït per una assessora de lactància des d’una posició d’igual a igual. És a dir, l’accés és lliure i l’assessora modera i condueix, però no dirigeix.

Els nostres grups, tots, són grups que tenen principalment objectius d’acompanyament emocional. No són grups amb objectius terapèutics ni d’intervenció psicològica. Incidim sobre el benestar de les mares a través del vincle entre iguals i el suport i l’acompanyament mutu.

A diferència dels Espais de lactància o els de Criança, en què les consultes es poden resoldre amb dues o tres reunions, el grup de suport comporta una continuïtat i un vincle entre les persones que hi assisteixen.

A través de torns de paraula es dóna peu a una intervenció de presentació de totes les assistents, moment en què expliquem com estem i compartim situacions que hem viscut o dubtes que tenim que volem posar en comú amb totes les assistents.

Al final de la sessió es planteja una discussió o debat sobre temes interessants i relacionats amb la maternitat i la lactància.

El grup de suport pretén ser acompanyament en la tasca solitària de la maternitat. En moments com els que estem vivint, calen més que mai espais de contacte i cura.

Quan parlem de suport a la maternitat i la lactància, ens estem referint a aquell període de temps que va des del naixement fins al deslletament i a tota mena de lactàncies: maternes exclusives, mixtes, artificials i a través de qualsevol medi de subministrament: diferida, directe, mixta. Tots els bebès són lactants, prenguin la llet que prenguin i ho facin de la manera que ho facin.

La maternitat, però és un període molt més extens i ser mare és la tasca segurament més difícil que puguem realitzar mai. Per això, en el nostre grup podem tractar temes que engloben aproximadament des del 0 fins al 12 anys dels nostres infants.

La reunió esdevé un espai de confiança i cura, un espai segur i confidencial en el qual poder exposar les nostres pors, patiments i sentiments més profunds. Sense por a ser jutjades ni insultades ni exposades davant de ningú.

El contingut de les sessions és totalment confidencial i les mares que hi assisteixen assumeixen a més el compromís de mantenir un ambient de respecte i prudència en la relació amb les altres assistents al grup.

Si t’interessa participar, omple el qüestionari que trobaràs a l’apartat activitat i serveis. Pots consultar el nostre calendari a la web, que trobaràs al peu de la pàgina d’inici, i al Facebook, per saber quan es durà a terme la següent reunió.

Ens reunim un dilluns i un divendres al mes de 17 a 18:30. Per qualsevol dubte o consulta que vulguis fer-nos pot contactar a través de correu electrònic a lactamater@gmail.com i del formulari de contacte.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close