Grup de suport a la paternitat

Aquest curs, engeguem el grup de suport a la paternitat. Per què? Perquè considerem que és important que aquesta figura, si hi és, disposi d’un espai en el qual compartir els neguits i les inquietuds que sent i viu en relació amb la criança.

Perquè avui, encara, trobem que els neguits i les inquietuds dels pares, si bé, parteixen de la mateixa base que és el benestar i l’amor vers el seu infant, es viuen i s’expressen de manera diferent. Si volem avançar cap a una societat més justa, inclusiva, en definitiva, feminista, cal escoltar i acompanyar els pares en la seva realitat envers la criança.

La creació d’aquest grup va ser iniciativa d’un pare de l’entitat. Havia de ser un grup obert, que es construís a si mateix, amb uns objectius generals però amb la intenció d’abraçar tota aportació que fessin els seus participants.

Tanmateix, el coronavirus ens va impedir començar. No vam arribar ni a fer-ne difusió. Passada aquesta primera onada de COVID, amb el seu corresponent confinament durant la primera meitat del 2020, engeguem un nou curs amb l’experiència de tot allò viscut i amb forces renovades. No volem que un virus ens aturi.

No negarem que la definició del grup ens ha generat debat. Què entenem per paternitat? Qui és la figura paterna? Aquests conceptes i les respostes a aquestes preguntes s’enllacen amb qüestions de gènere i de diversitat familiar que ens remouen i que en porten constantment a revisar-nos.

Evitant, però, la paràlisi per anàlisi i deixant la porta oberta a matisos i amplitud de mirada en els conceptes, comencem.

Es tracta d’un grup obert, conduït per una assessora de lactància i pedagoga, fent la funció de dinamitzadora, acompanyant, moderant però no dirigint. Seguint la seva essència inicial, la idea és que el grup es construeixi a si mateix i esdevingui allò que les persones que hi participen necessitin, això sí, en coherència amb els principis de l’entitat.

Els nostres grups, tots, són grups que tenen principalment objectius d’acompanyament emocional. No són grups amb objectius terapèutics ni d’intervenció psicològica. Incidim sobre el benestar de les persones a través del vincle entre iguals i el suport i l’acompanyament mutu, amb un nexe comú: la criança.

En aquest sentit, és important per a la pervivència del grup i l’assoliment dels seus objectius, la continuïtat, el vincle i el respecte entre les persones que hi participen.

La dinàmica general passa per l’expressió d’allò que ens ha portat a ser-hi en aquella sessió, què volem compartir, què ens mou… La dinamitzadora s’encarregarà de moderar els torns de paraula, recollir allò que s’ha dit, fer aclariments en algun moment per mantenir la fluïdesa de la conversa, o proposar qüestions concretes que portin al grup a la reflexió i el debat constructiu.

La paternitat és un període extens i és una tasca de gran complexitat, juntament amb la maternitat. En el nostre grup podem tractar temes que inclouen des de l’embaràs fins als 12 anys dels nostres infants, aproximadament.

Cada trobada esdevé un espai de confiança i cura, un espai segur i confidencial en el qual poder exposar les nostres pors, patiments i sentiments més profunds, sense judicis, sense insults i sense assenyalaments.

El contingut de les sessions és totalment confidencial i les persones que hi assisteixen assumeixen, a més, el compromís de mantenir un ambient de respecte i prudència en la relació amb les altres assistents al grup.

Si t’interessa participar, omple el qüestionari que trobaràs a l’apartat activitat i serveis. Pots consultar el nostre calendari a la web, que trobaràs al peu de la pàgina d’inici, i al Facebook, per saber quan es durà a terme la següent trobada.

Ens reunim un dijous de cada mes de 21 a 22 h. Per qualsevol dubte o consulta que vulguis fer-nos pots contactar a través de correu electrònic a lactamater@gmail.com i del formulari de contacte.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close