Comunicat: nous espais virtuals

La covid 19 ens ho ha posat difícil i continua posant-nos a prova, però nosaltres som supervivents, seguim reinventant-nos cada dia i ens adaptem a la virtualitat.

El dia 15 vam tenir reunió amb l’Ajuntament de Viladecans, única població des de la que hem pogut desplegar activitats. (A Gavà estem donades d’alta, però el coronavirus ho ha deixat tot parat).

La perspectiva de fer activitats presencials és a hores d’ara molt llunyana. D’ençà la reunió del dia 15 fins ara, han passat moltes coses.

Com sabeu, fa poques hores s’ha tornat a declarar Estat d’Alarma a tot el país. Restriccions a la moviliat nocturna que s’uneixen a les limitacions a les reunions exteriors, tancament de cafeteries i restauració, etc.

Tot plegat ens ha obligat a fer un exercici de reflexió i responsabilitat molt doloròs. Ens trobem amb la necessitat imperiosa d’iniciar activitas, de tornar a fer Tribu, d’oferir espais de suport i contenció i cada cop és més clar que no podran ser espais presencials.

Amb tota la pena del nostre cor, ens veiem obligades una altra vegada a donar per anul·lades totes les nostres perspectives de tornar a la presencialitat.

Donem pas, de manera definitiva i fins que la situació epidemiològica ho permiti, a les activitats virutals.

Tot i això, no ho fem de la mateixa manera que ho vam fer el passat mes de març. Aquesta vegada ho fem amb més consciència del que suposa la virtualitat i amb mes experiència i coneixement.

Enrera queden aquelles reunions en les que no sabíem com enfocar els torns de paraula, o aquells moments en el que perdíem la conexió amb alguna usuària, per manca d’eines per ajudar a trencar la bretxa digital.

Ara, tornem a la virtualitat d’una altra manera. Som resilients, som supervivents i som lluitadores. Un virus microscòpic no ens impedirà donar compliment als nostres objectius.

Adaptem els espais virtuals a les necessitats detectades durant el confinament. Creem dos espais nous per a consultes curtes i directes. Dos espais setmanals: Espai Lactància, per realitzar consultes i assessorament en lactància, i l’Espai Criança, per a consultes i assessorament en la criança. Tots dos espais d’una hora de durada.

Continuem donant cabuda als grups de suport a la maternitat amb dos reunions mensuals en horari de tarda. En aquest cas, el format de grup de suport presencial es traspassa a la virtualitat, amb una sèrie de petites modificacions en les dinàmiques que explicarem més endavant a les mares usuàries del grup.

El grup de suport a la criança diversa es va iniciar aquest setembre del 2019 passat com a grup pilot. La previssió del pilotatge era d’un curs escolar, però les planificacions es van veure trencades al març del 2020. Tot i que no hem pogut extraure conclusions ni valoracions donada la situació extraordinària que hem viscut, mantenim aquest espai amb les petites modificacions que comentàvem abans, que també seran comunicades a les famíles del grup de suport a la criança diversa.

Com a novetat, iniciem el grup de suport a la paternitat. Amb aquesta activitat donem sortida a una inquietud que teníem des de fa temps, donar espai als pares, a les parelles que sovint veníen als grups, però no trobaven un espai propi.

Volem agraïr la voluntat i esforços d’un pare voluntari que es va oferir per conduir aquest grup. Sense ell és possible que ara no ens estiguessin plantejant iniciar-lo de totes formes. Aquest pare voluntari no pot, donades les circumstancies, començar el grup de suport tal i com s’havia plantejat. Entomem, però, el seu relleu i oferim el grup de suport per a pares dinamitzat per una de nosaltres.

I aprofitem també aquestes línies per recordar que disposem d’una Tribu Virtual amb format de grup de whatsapp al qual poden accedir les mares que ho desitjin, desprès de cumplimentar un formulari.

Aquest formulari i la descripció del funcionament de la Tribu el podeu trobar a la pàgina d’activitats i serveis.

Tot això sense comptar amb les accions formatives que de forma regular veníem realitzant com fins ara. De moment, inciem activitats de suport, contenció emocional i resolució de consultes sobre lactància i criança. Seguim planificant, però a un altra ritme, el que ens marca malauradament la situació epidemiològica.

I continuem treballant per dotar d’espais segurs i de confiança per a les mares i famílies que formeu part de la Tribu LactaMater.

Som Tribu. Som LactaMater.

Compteu amb nosaltres.

La Junta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close