Fa pocs dies ens ha arribat una sol·licitud de col·laboració i de participació en un projecte que ens ha semblat molt necessari.
Es tracta d’un projecte d’investigació que pretén aportar llum sobre la situació de la salut mental de les mares en temps de covid.
Ens ha semblant molt interessant i prioritari parlar de salut mental de les mares en temps de covid.
Un estudi d’aquestes característiques creiem què és molt necessari.
Sense fer cap enquesta a cap de les nostres sòcies i usuàries, tenim molt clar que la salut mental de les mares i les embarassades en temps de coronavirus s’ha vist afectada i molt.
- L’impacte de la solitud, de l’aïllament social, la mancança de la Tribu Presencial, tan necessària.
- La falta de personal mèdic, la patologització del part, l’assistència al part en un entorn hostil.
- Les vulneracions de DRETS INjustificades per l’emergència sanitària, no tenir en compte les recomanacions a l’atenció al part i al nadó fetes per la OMS, Ihan, etc…
Tot això, sumat a la precaritazació del món laboral, la crisi econòmica i social que estem vivint porta com a conseqüència ineludible alts nivells d’estrés i preocupació que poden derivar en problemes de salut mental greus.
Les mares i els nadons, són un dels col’lectius que aquesta pandemia ha deixat en una situació d’abandonament i falta de recursos molt greu.
La pobresa infantil, l’expulsió de les mares del mercat laboral i un llarg etcétera.
Aquest és el nom de l’estudi «Impacto de la pandemia de COVID-19 en la salud mental perinatal (Riseup PPD-COVID-19)».
Darrera d’aquest projecte hi ha un grup d’investigadors de la Universitat Loyola Andalucía, la Universidad de Huelva, la UNED, l’Instituto de Investigación Biomédica de Málaga en colaboració amb professionals i experts de salut mental perinatal a nivell internacional.
En aquest enllaç pots comprovar qui participa en aquest projecte internacional, cada país aporta un grup d’investigadors diferent.
Per poder participar a l’estudi has d’estar embarassada o tenir un bebè menor de sis mesos, viure a Espanya i tenir 18 anys o més.
Si compleixes aquests requisits i vols participar, aquesta és la pàgina web on trobaràs l’enllaç per participar. Donat què és un estudi que analitza l’impacte i l’evolució de la salut mental de la mare, ompliràs un primer questionari i després t’enviaran questionaris diferents durant els sis mesos següents.
Us animen a participar, per tal d’aconseguir dades amb les quals analitzar i estudiar la situació de la salut mental de les mares, i poder crear programes més eficients per protegir la salut mental de les mares.
Contesteu l’enquesta i participeu a l’estudi.
La vostra vivència compta.